Skocz do zawartości

Problem przy wyborze skrzyni, czy to tak ma byc?? (nr skrz.)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, otorz przymiezam sie do zakupu skrzyni do mojej 750 i teraz pytanie pierwsze, czy skrzynie od zwyklej 750 roznia sie czyms od wersji 750 long, po drugie, jest taka dzwina sytulacja ze powinna mi przychodzic z tego co wiem skrzynia 4HP24, na tabliczce znamionowej taki model powinien widniec, i tak jest wlasnie na tej skrzyni ktora jestem zainteresowany ale zaraz nad tabliczka jest wygrawerowany takze model tylko ze 4HP22?? a z tego co wiem to 4HP22 podchodzily do silnikow 3,0 lub 3,5 alob jakos tak. moze mi ktos podpowiedziec bo chciał bym sie upewnic bo nime chce sie wladowac. Z gory dziekuje :)
Opublikowano
4hp24, to poprostu 4hp22 z większym kołnierzem. Dlatego na tabliczce masz co innego niż na obudowie. Obudowa jest ta sama co w 22. Co to za skrzynia, którą zakładasz? Jaki przebieg itp? Jeśli już zdecydowałeś się na zakup używki, przed zapłatą pieniędzy każ sobie spuścić olej i odkręcić miskę. Metalowe opiłki dyskwalifikują skrzynię, a duża ilość szlamu nie świadczy dobrze o poprzednim właścicielu jak i o długiej przyszłości skrzyni. Całkiem świeży olej, też traktowałbym podejżliwie. Olej ma być umiarkowanie czerwony (pomarańczowy lub żółty świadczy o braku wymian) na misce mogą być niewielkie ilości 'mułu'