Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem właśnie w internecie aukcję silikonu:

http://allegro.pl/item328411523_silikon_wysokotemperaturowy_350_c_85g_czarny.html

Chciałem sobie wygłuszyć boczki drzwi, które stykają się z karoserią i strasznie trzeszczą. Mowa praktycznie tylko o boczkach drzwi pasażera. Reszta boczków nie skrzypi. Myślałem, żeby na rantach boczka umieścić silikon i wtedy założyć na drzwi. Myślicie, że to zlikwiduje trzeszczenie spowodowane stykiem karoserii z boczkiem? Może ma ktoś inne propozycje wyciszenia boczka?

Freude am fahren...
Opublikowano
Czy chodzi Ci o pukanie plastikowej pułki na boczku od drzwi? Kumpel mi pokazał i ja też polecam - silikon szklarski, czarny do podklejenia, tak na noc żeby do rana odpowiednio związał i zero pukania :D
Opublikowano
Na boczek sprobowałbym założyć nowe spinki a półki podkleić silikonem

Spinki mam nowe założone, ale dalej coś trzeszczy :duh:

na boczki moze byc zwykly silikon....ten co podales to jest przede wszystkim do silnikow....zobacz temat...http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=71464&highlight=

Tutaj nic mi nie pomoże bo boczki w coupe są trochę inne niż w sedanie. Poza tym zaczepy są u mnie zdrowe...

Freude am fahren...
Opublikowano
czy ty nic nie rozumiesz :?: piszesz ze spinki masz nowe to daj troche silikonu i bedzie cicho a co za roznica sedam czy coupe ....boczek jest tylko boczkiem dzwi...ja podalem tylko przyklad... :shock:
Opublikowano
czy ty nic nie rozumiesz :?: piszesz ze spinki masz nowe to daj troche silikonu i bedzie cicho a co za roznica sedam czy coupe ....boczek jest tylko boczkiem dzwi...ja podalem tylko przyklad... :shock:

Stary, wyjeżdżasz mi tu z opisem podklejenia prowadnic w boczkach, a potem piszesz, że ja nic nie rozumiem? Gdzie mam dać ten silikon? Pod spinki? Skoro piszesz i chcesz pomóc to pisz tak, żeby było wiadomo o co chodzi :mad2:

Freude am fahren...
Opublikowano
MaatOhewetBi

tak ciezko pomyslec zeby dac silikon obok spinek :shock:

Hmm...miejsce styku spinek z karoserią raczej nie są przyczyną trzeszczenia, więc silikon w tym miejscu niewiele da...

Freude am fahren...
Opublikowano
MaatOhewetBi

tak ciezko pomyslec zeby dac silikon obok spinek :shock:

Hmm...miejsce styku spinek z karoserią raczej nie są przyczyną trzeszczenia, więc silikon w tym miejscu niewiele da...

to po co zakladasz temat jak wiesz co jest przyczyna :?:

Opublikowano
Słuchaj zbigniewst, jeżeli nie chcesz pomóc to przynajmniej nie przeszkadzaj. Fakt, iż powiedziałem, że silikon obok spinek raczej nie rozwiąże sprawy nie sprawia że wiem jaki jest powód trzeszczenia tapicerki.
Freude am fahren...
Opublikowano
Nie chce nikogo urazić, ale tylko pomóc.

a ty tylko swoje :mad2:

to co ze masz spinki nowe jak ci tapicerka lata w spinkach :shock:

Kupiłem już chyba ze 3 komplety spinek i na wszystkich tapicerka mi wyskakuje po trzaśnięciu drzwiami :duh: Poza tym spinki mi nie "latają" , ale tapicerka i tak trzeszczy podczas jazdy. Nie jest to takie głośne, ale upierdliwe.

Freude am fahren...
Opublikowano

pisalem ....tak ciezko pomyslec zeby dac silikon obok spinek

ty piszesz...Kupiłem już chyba ze 3 komplety spinek i na wszystkich tapicerka mi wyskakuje po trzaśnięciu drzwiami

jeszcze chcesz wiecej odpowiedzi :?:

Opublikowano

Co prawda ja mam coupe ale tez nie wiedzialem co trzeszczy dopuki kolega mi nie pokazał. W coupe plastikowe kieszenie są przymocowane do boczków, które są z jakieś pochodzenia naturalnego "wypraski" i rzeczywiscie latały jak żyd po pustym sklepie. Oczywiscie trzeba podkleic na całej długości styku powierzchni.

Jak już uporałem się z boczkami to teraz coś w przedniej konsoli zaczyna mi trzeszczeć na łódzkich dziurach.

Pozdrawiam, Jacek

Opublikowano
Dzięki wielkie...tylko u mnie okazało się, że tapicerka na rogu styka się z karoserią i dlatego trzeszczy...Może wiecie jaki klej zastosować do podklejenia boczka?Odrywa mi się bowiem tkanina i nie wiem jaki klej zastosować.
Freude am fahren...