Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na wstępie: BMW 730, V8, automat :evil: , silnik z nowszego modelu buda starsza (1994r).

Jakiś czas temu wyjezdzalem zpod sklepu, spokojnie i zaczelo sie wtedy. Auto zaczego tracić moc niesamowicie szybko aż stanęło, aż w koncu komp napisał getribeprogram. Teraz auto stoi w garażu 3 miesiąc :cry2: a ja sie rozbijam maluszkiem :mad2: . Czy możecie mi podpowiedzieć czy można to jakoś naprawić bez wyjmowania skrzyni i kupowania np. nowej ?

Opublikowano

Ręce opadają :mad2:

Który to już post w tym tygodniu dotyczący skrzyni biegów w E32 ? Czy tak ciężko poszukać ?

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
Sorki, ale możecie podać chociaż link do tych tematów bo juz mi się płakać na to wszystko chce :beksa:

to nie bucz o :cry2: d 3 miesięcy tylko szukaj nowej skrzyni...

np: na Allegro

Naprawa Cię wyniesie ok 2500-4000 PLN

Nie jestem mechanikiem a cenę znam... bo sam kiedys pytałem i odpowiedzi sa zawsze podobne... (ja bym juz nie naprawiał u tych kłamców)... mimo, ze naprawiają dobrze... ale klienta traktują jak dekla..

Teraz to proponuje zakup używanej i wymiana za ok 200-300 PLN

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)