Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy mógłby mi ktoś wyjaśnić krok po kroku jak zdemontować listwy ozdobne we wnętrzu oraz nawiew z prawej strony tak aby niczego nie połamać ? W sumie chodzi mi głownie o tą listwę od strony pasażera i środkową. Czy trzeba je po prostu czymś podważyć i mocniej pociągnąć czy może trzeba je zajść od tyłu ? :twisted2: Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Opublikowano
No niestety nie znam angielskiego ale może zdjęcia mi jakoś pomogą :wink: Dzięki riddick21 :wink: Gdyby ktoś mógł jeszcze pomóc to będę wdzięczny.
Opublikowano
Jeśli chodzi o nawiew to nie pomogę, bo nigdy tego nie robiłem. Ale listwy ozdobne zdejmiesz podważając je śrubokrętem począwszy od listwy przed pasażerem, później środkową, itd. Zacznij delikatnie podważać listwę pasażera od prawej strony (koło nawiewu). Żeby połamać wciski na których te listwy są zamontowane trzeba się naprawdę postarać.
Opublikowano
listwy musisz delikatnie podwazyc , najpierw od strony pasazera , pozniej srodkowa natomiast jesli chodzi o nawiew to jak sciagniesz te dwie listwy to zauwazysz ze jest przykrecony dwoma srobkami. odkrecasz i ciagniesz do siebie