Skocz do zawartości

Szybedach po dlugim nieuzytkowaniu-jak zadbac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj szyberdach byl bardzo dlugo nie uzytkowany w szynach jest masa jakis brudow a slimaki to mieszanka smaru i piasku. Caly szyber wyjalem i wykrecilem tapicerke oraz blache dachu. Zastanawiam sie jak i czy wogole mozna wyjac linke z prowadnic oczyscic i na nowo powlec smarem ja i szyny jesli sie nie myle s.teflonowym.

P.s jak to jest z uszczelka zewnetrzna bo moja sklada sie z dwoch czesci z wyrazna przerwa miedzy nimi na ok 5mm, czy to tak ma byc? Szyber troche mi przecieka i zastanawim sie czy to wlasnie ta uszczleka moze byc tego przyczyna bo kanaliki sa ok, sprawdzalem.

Opublikowano

Bez urazy ale po co żeś go wcale wyciągał?nie wiem czy teraz dasz radę go dokładnie zamątować i ustawić?jak przeciekał trzeba było samą uszczelkę wymienić,co do czyszczenia są takie fajne zmuwacze uniwersalne w spreju doskonale się do tego nadają

pozdrawiam i u danego mątażu

Opublikowano

oooo to jeszcze trzeba go ustawic.... cos czuje ze bede mial piekne widoki niebo.... ;-)

bylem z szyber na gersona(warsztat)...400zl naprawa... podziekowalem