Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dokrecic kluczem dynamometrycznym trzeba zawsze,jesli sie nie myle to pierwsze dokrecenie po przejechaniu 1000km,ale nie jestem pewien. :roll:
BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Witam

Nie bede sie sprzeczal ale w silnikach benzynowych nie polecaja dokrecania glowicy po wymianie uszczelki silniki diesla tak dokreca sie po przejechaniu okolo 500km.....

Wojz
Opublikowano

Mozliwe,nie jestem mechanikiem wiec tez nie bede sugerowal tak czy inaczej. Tylko kiedys slyszalem ze sie dokreca.

Ale najlepiej sie upewnic.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Jak wiem uszczelki teraz zakładane nietrzeba dociągać.Mało tego przy zakupie uszczelki jest tam schemat dokręcania i siła...Lecz moje zdanie-lepiej nie kombinować tylko pojechać do warsztatu...Sam wiem po sobie że w niektóre sprawy lepiej rąk nie wkładać... :hand:
Opublikowano

Nie dokręca się - ale trzeba pamiętać, że po kazdym odkręceniu głowicy, należy wymienić śruby !! (nie jestem tylko pewien, czy we wszystkich silnikach BMW, ale w większości tak).

Wielu o tym zapomina i potem są pęknięte śruby, wykrzywione głowice, wydmuchane uszczelki itd. ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)