Skocz do zawartości

intercooler tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko. Czy wszystkie tdsy mają intercooler? Ja kupiłem ze zmienionym silnikiem z 2,4 td na 2,5 tds. Nie wiem z którego roku jest ten silnik i czy powinien mieć chłodnice na dolocie. Całość wygląda na kompletną i oryginalną.Nie wiem też czy przez to czasem mi sie w lecie autko grzeje. pozdrawiam ...........Piotr
Opublikowano

Jeżeli TDS to intercooler ma na pewno.

A masz jakieś dokumenty potwierdzające zamiane silnika? Jeżeli było to robione w Niemczech to wszystko powinno być udokumentowne (rok silnika, przebieg, rodzaj itp.)

A jak w Polsce to różnie to bywa! :mad2:

Jeżeli nie wiesz jak wygląda intercooler to podjedz do jakiegoś mechanika i niech Ci powie.

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
bo był jescze 525td i on był bez intercoolera, a to ze ci sie grzeje w lecie to moze byc wina wielu innych rzeczy chociazby visco, lub termostatu lub innych................ A koro był przekładany silnik a nie przełozono chłodnicy tez sie moze grzac.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
  • Autor
Autko kupiłem w polsce i tu był przekładany motor. intercoolera nie ma , ma tylko chłodnice oleju.Chłodnice od klimy też ktoś wypatroszył wraz z przewodami, został tylko kompresor. A co do intercoolera to może ktoś posiada rysunki jak to wszystko jest pomontowane w tdsie.Jeszcze jedno, może da sie dojśc po numerach silnika co to za rok produkcji itp...