Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,jestem szczęśliwym posiadaczem bmw 730 e 38 94r nowa buda z automatyczną skrzynią biegów i mam następujący problem. Gdy jadę moją bmw zwiększają się obroty dochodzą nawet do 4 tys obrotów a bieg się nie zmienia także nie przyspiesza,nie ma przełożenia obrotów na prędkość ,tak jakby cos go hamowało nie wiem co to może być. Pytałem u mechanika i mówi że to skrzynia. Czy to możliwe? Czy to może być coś innego?Proszę o pomoc bo za dwa tygodnie wybieram się w długą podróż a przy tych wysokich obrotach jest duże spalanie. Z góry dziękuje!!
Opublikowano
witam,jestem szczęśliwym posiadaczem bmw 730 e 38 94r nowa buda z automatyczną skrzynią biegów i mam następujący problem. Gdy jadę moją bmw zwiększają się obroty dochodzą nawet do 4 tys obrotów a bieg się nie zmienia także nie przyspiesza,nie ma przełożenia obrotów na prędkość ,tak jakby cos go hamowało nie wiem co to może być. Pytałem u mechanika i mówi że to skrzynia. Czy to możliwe? Czy to może być coś innego?Proszę o pomoc bo za dwa tygodnie wybieram się w długą podróż a przy tych wysokich obrotach jest duże spalanie. Z góry dziękuje!!

spalaniem to się nie przejmuj... to tarczki albo konwenter... szczerze mówiąc bałbym się tym autem jechać w trasę. Znam gościa co tak trochę jeździł ale zakończyło się jeszcze większą usterką skrzyni i potem mimo kasy władowanej w nią nie dało się nic zrobić... ciągle coś się psuło a ślizgało coraz bardziej. Jak trafisz na dużą górę to możesz spalić skrzynie... i pozostaje tylko holowanie... holować już wolno w takim stanie bo bardziej nie uszkodzisz.

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ponieważ się nie orientujesz - na Twoim miejscu znalanzłbym kogoś dobrego u umiarkowanego cenowo w okolicy jak najszybciej abyś nie narobił sobie kosztów .

Ja bym zaczął od wymiany i kontroli stanu oleju w skrzyni :wink:

Pozdro

Mario