Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Troche poszukałem na forum bo dreczy mnie pewna sprawa. Mam mozliwosc kupna 523i z 96 i teraz rodzi mi sie takie pytanie czy w tym modelu z tego roku byly wkładane silniki 192km? Bo gosc twierdzi ze tyle ma jego bunia a z tego co ja poszukalem to slinik M54 192KM wyszedl po lifcie a wczesniej byly wkładane M52 170km wiec co moze byc tutaj nie tak?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na pewno nie ma 192 KM ,tylko tak jak piszesz ma 170 KM M52,dopiero od 2000 roku były silniki 192 KM M54.Sprzedającego może myli fakt że silnik 523 ma rówież pojemność 2500 ale oznaczenie 523.A od 2000 oznaczenie 525 i pojemność rówież 2500.
Opublikowano
Dzieki bardzo, dzwonilem do czlowieka powiedzial ze on sie poprostu na tym nie zna a przepisal tylko wartosci jakie ma wpisane w papiery wiec troche nie wiem co o tym myslec. Postanowilem ze podjade i obejrze auto i teraz mam do was takie pytanie po czym odroznic M52 od M54 w jakis rozsadny sposob bez robienia zadnych pomiarow? Ewntualnie mile widziane jakies fotki :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma takiej opcji żeby w 96 był M54 na bank ma m52

M54 inne kolektory podwójny vanos

http://img136.imageshack.us/img136/8108/m54832ub5.jpg

M52 taki powinna mieć ta E39 która chcesz obejrzeć.

http://img387.imageshack.us/img387/9647/2800grqc2.jpg

Opublikowano
Dzieki bardzo, dzwonilem do czlowieka powiedzial ze on sie poprostu na tym nie zna a przepisal tylko wartosci jakie ma wpisane w papiery wiec troche nie wiem co o tym myslec. Postanowilem ze podjade i obejrze auto i teraz mam do was takie pytanie po czym odroznic M52 od M54 w jakis rozsadny sposob bez robienia zadnych pomiarow? Ewntualnie mile widziane jakies fotki :)

spisał z papierów ??? chyba nie od tego auta

tak jak pisał kolega w tych latach jest 170KM i innej opcji nie ma

Opublikowano

Dziekuje jeszcze raz pojade zobacze te papiery bo cos mi tutaj nie pasuje a daleko nie mam wiec nic nie strace.

MOD EDIT:

Proszę wybierać [Exx] przy tytule wątku.

Pozdr. solaris520

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

M52 też ma podwójny vanos (od 98r.).

Zgadza się od 09-1998 do 01-2000.Ale on jedzie oglądać 96 także na bank ma pojedynczy.

Opublikowano

Zgadza się od 09-1998 do 01-2000.Ale on jedzie oglądać 96 także na bank ma pojedynczy.

Tak, zgadza sie, w tym roku będzie jeden. :) Ale chyba silnik na zewnątrz jest taki sam? Czy różni się jakimś szczegółem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, zgadza sie, w tym roku będzie jeden. :) Ale chyba silnik na zewnątrz jest taki sam? Czy różni się jakimś szczegółem?

Przeglądałem w ETK i jest trochę róznic np.inna miska , filtr oleju no i vanos.

Opublikowano

Przeglądałem w ETK i jest trochę róznic np.inna miska , filtr oleju no i vanos.

aha, ok czaje. thx :)

Czasami warto wiedzieć o takich szczegółach. Choć by dla tego, żeby nikt cię nie oszukał przy kupnie.