Skocz do zawartości

Zawieszenie bez NIVO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Dużo się pisze o tylnym zawieszeniu e39 kombi.Mnie się rozchodzi o zawieszenie bez nivo.Czy zawieszenie z tyłu jest tak sztywne że odczuwa się każdą nierówność? Ze względu na to że kombi jest przeznaczone do przewozu cięższych bagaży :?: A może amorki już mają swój przebieg i czas na wymianę.Czy u Was też tak jest.A może jest to kwestia dobrania amortyzatorów :?: Może jeszcze coś innego :doh:
Opublikowano
a moize masz wywalone tuleje pływające tylnej belki- wtedy cały tył wpada wręcz w drgania na nierównościach
Opublikowano
  • Autor
Na przeglądzie w ASO sugerowano mi że są do wymiany.Ale mechanik kolega twierdzi,że może być to wina amortyzatorów. :doh:
Opublikowano
  • Moderatorzy
Na przeglądzie w ASO sugerowano mi że są do wymiany.Ale mechanik kolega twierdzi,że może być to wina amortyzatorów. :doh:

Łatwo sprawdzić jeśli masz kanał wjedź i odkręć po kolei mocowanie każdej tulei i poruszaj samochodem na biegu.Uszkodzone będą popękane lub/i rozwarstwione.

Opublikowano
  • Autor

Łatwo sprawdzić jeśli masz kanał wjedź i odkręć po kolei mocowanie każdej tulei i poruszaj samochodem na biegu.Uszkodzone będą popękane lub/i rozwarstwione.

.........................................

W asb na P.