Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
załozyłem wczoraj uniwersalną sonde lambda zamiast starej przewody byly podpiete szary , do szarego czarny do czarnego białe podpiołem przypadkowo. Rano auto zapalilo przeszło na gaz ale teraz jakby sie dławi rzesie silnik racuje jakby głosniej i obroty sie nie utrzymują co to moze byc czy białe moga miec jakąs kolejnośc czy sonda działa a moze nie prosze o szybką dpowiedz. bo musze zrobic cos dzis z autem
Opublikowano
panowie no brak mi słow nie wiem czmu latają mi obroty na gazie byłem na kompie regulowałem zmieniałem silniczek krokowy gazu, zmieniłem sonde i ciula co to moze jeszcze byc. i jak mozna sprawdzic czy sada działa bez kompa i czy nalezy skasowac błąd sondy na kompie po jej wymianie bo znow płacic za to 50 zł bez wiedzy ze cos to da. benzyna ok komp nie dał zadnego błedu a jak miałem ciepłe auto to bez sobdy chodzi tak samo jakby i z nią. czy mozna jakos zmiezyc czujnikiem czy ona działa bo zadna kontrolka mi sie nie swieci po jej odpieciu.
Opublikowano

nie wiem jaką masz instalację, ale jak słysze słowo: silniczek krokowy gazu to śmiech mnie ogarnia.

Kto montuje takie żukowskie instalacje na wielopunkt + klapkowy przepływomierz.

Zaoszczędziłeś na początku, a teraz swoje zapłacisz.

Najtańsza instalacja sekwencyjna KME (2200 zł), nie spaprana, na szybkiej listwie, i nie wiesz co to problem z gazem.

Miałem w Mitsubishi Eclipse: http://mple.wrzuta.pl/obraz/uaJ6OB1iZf/

o istnieniu tego ustrojstwa informowała mnie tylko i wyłącznie centralka poziomu gazu.

Do czego zmierzam.

Przerób instalacje mieszalnikową, czyli kuchenną, na sekwecję, raz poniesiesz koszty wieksze, ale jak duzo jeździsz, szybko sie to zwróci.

Sekwencja nie ingeruje wogóle w instalację auta, czasy wtrysku bierze z wtrysków benzynowych, fizycznie, mówiac najprościej, auto myśli że jeździ na benzynie a sygnał z sondy lambda nie jest używany przez instalację gazową bo uzywa gotowych czasów wtrysku z komputera fabrycznego.

Pozdro

mario