Skocz do zawartości

prbolemz elektryka rozladowywanie akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problemz elektryka w swoim bmw 361i rok 93.a mianopwicie gdy naladuje na full akumulator zamontuje go w aucie i zostawie podlaczony na noc rano nastepnego dnia akumulator jest calkowicie rozladowany,takze mialem dwa razy przygode ze przejechalem 8 km stanalem i juz nie odpalilem samochodu gdyz akumulator byl martwy,ostatnio tez zauwazylemz e w tylniej lampie mam wode,pomimo tej wody zarowki i tak dzialaja,jak myslicie czy woda w tym reflektorze powoduje zwarcie i rozladowywuje akumulator czy moze to byc cos innego??

ppozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano
moze po protu akumulator jest trup nie wiem co ma woda w lampie do rozladowania akumulatora ale moze masz jakies zwarcie gdzies na kablach wymień akumulator na pozadny nowy najlepiej warta lub bosch i zobacz a alternator jest w porzadku?
brak
Opublikowano
ak8umulator jest ok,woda w lampie okazala sie ze jest pomiedzy dwiema szybkami wiec nie miala dostepu do zarowek i kabli
Opublikowano

akumulator jest ok, ale wez jakis drugi i sprawdz. Ja mialem na dniach tez podobny problem, wstaje rano i nie lapie... Pokrecilem i zaskoczyl na drugi dzien coraz gorzej a puzniej juz nic, naladowalem go ,bylo ok przez jeden dzien,z rana trup. Wymienilem aku i teraz jest oki.

a nie zaswieca Ci sie ladowanie aku w aucie ?? dziwne ze Ci zgas w czasie jazdy...

B M W
Opublikowano
ak8umulator jest ok,woda w lampie okazala sie ze jest pomiedzy dwiema szybkami wiec nie miala dostepu do zarowek i kabli

sprawdz alternator...jakie ladowanie i mostek prostowniczy /moze robic zwarcie/ :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie, sprawdź napięcie ładowania. A za akumulator nie bądź taki pewien, skąd wiesz, że jest jeszcze ok?
Kai
Opublikowano
aku jest ok bo niedawno kupowany,bylem u elektryka i z jego badan sie okazalo e nie wylaczala sie lampka w bagazniku,pojezdze troche zostawie podlaczony akumualtor i sprawdze czy na 100% to bylo to. dziekuje za podpowiedzi pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
aku jest ok bo niedawno kupowany,bylem u elektryka i z jego badan sie okazalo e nie wylaczala sie lampka w bagazniku,pojezdze troche zostawie podlaczony akumualtor i sprawdze czy na 100% to bylo to. dziekuje za podpowiedzi pozdrawiam

Też częsty powód rozładowywania aku. Jakbyś użył :search: to byś na pewno znalazł nie jeden temat sugerujący właśnie tą lampkę. Po prostu wyjmij tą żarówkę i zobaczy czy zapali rano. Po co masz znów rozładowywać aku!! Jak ją wyjmiesz i wszystko będzie si to na pewno wina będzie tej żarówki. Pozdro...