Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koleżanki i kolegów.

Mam BMW E-39 kombi z zawieszeniem tylnym Nivo.

W tylnej prawej części samochodu mam stuki których nie mogę zdiagnozować. Stuki są słyszalne tylko gdy się przyśpiesza, gdy jedzie się płynnie i wszystko jest O.K. Myślałem że to może luźny akumulator , niestety nie , potem wytłumiłem kufer na koło zapasowe i też nie pomogło.

Może ktoś miał takie same lub podobne problemy to bardzo bym prosił o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam .

Irek

• Członkowie klubu
Opublikowano
Stuki są słyszalne tylko gdy się przyśpiesza

Irek

Tuleja tylnej belki.

Zostaw auto na biegu i pchaj tył-przód a zobaczysz jak rusza się belka i puka tuleja.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Teraz te tuleje można już kupic po 280 zł za sztuke

Tuleje to koszt ok.150 do 180 zł/szt.

Opublikowano
Witam koleżanki i kolegów.

Mam BMW E-39 kombi z zawieszeniem tylnym Nivo.

W tylnej prawej części samochodu mam stuki których nie mogę zdiagnozować. Stuki są słyszalne tylko gdy się przyśpiesza, gdy jedzie się płynnie i wszystko jest O.K. Myślałem że to może luźny akumulator , niestety nie , potem wytłumiłem kufer na koło zapasowe i też nie pomogło.

Może ktoś miał takie same lub podobne problemy to bardzo bym prosił o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam .

Irek

tak jak koledzy powiedzieli, tuleje pływające tylnej belki - własnie przymierzam sie do ich wymiany...zobaczymy jak będzie po wymianie...

kupiłem 4 szt. BOGE za 149 zł/szt + 16 koszty wysyłki, a złodzieje u nas w sklepach motoryzacyjnych mają je po 200 zł/szt !!!