Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie zapytanie nie mam pojęcia co wskazuje i do czego służy panel oznaczony żółtą strzałką może ktoś z was ma podobny i wie co do czego? wiem że w rogu prawym jest zegarek tylko dlaczego nie ma podswietlenia? czy w nim rowniez sa jakies diody ktore trzeba wymieniac czy ?:/ dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

http://img178.imageshack.us/img178/115/aair2.jpg

Opublikowano

Poszukaj instrukcji obsługo e36, tam jest wszystko opisane.

Teraz na wyświetlaczu pokazuje ci temperaturę za zewnątrz. Z tego można wywnioskować że masz uszkodzony czujnik temp na zewnątrz. Jest on umieszczony we wlocie powietrza do chłodzenia hamulcy po stronie kierowcy.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
a czy mogł tylko gdzieś czujnik się odczepić bo pokazuje mi minus rowniez wewnątrz auta?
Opublikowano
a czy mogł tylko gdzieś czujnik się odczepić bo pokazuje mi minus rowniez wewnątrz auta?

Czujnik pokazuję tylko temperaturę na zewnątrz auta. Możesz profilaktycznie sprawdzić czy czujnik jest na swoim miejscu [tunel chłodzący hamulce przód - strona kierowcy]. Ten czujnik jest dość częstą usterką e36. Przy zakupie kup oryginalny czyjnik a nie zamiennik bo będzie trzeba zmienić pare rzeczy :)

Opublikowano

sprawdź czujnik. częsta przypadłość (nie tylko w bmw) mógł się wypiąć z kostki lub uszkodzić.

jeżeli masz czujnik to przeczyść styki w gnieżdzie i w kostce (często śniedzieją i tracą przewodność) powinno pomóc. Jeżeli nie pomoże, to czujnik do wymiany. Koszt czujnika około 10-20 PLN.

PS. Możesz sprawdzić też przewód do czujnika czy jest w nim napięcie, bo moze gdzieś się uszkodził.