Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przyszedl czas na wymiane uszczele drzwi przednich ale przed wymiana natknolem sie na problem, jak zdjac te listwy progowe nachodzace na uszczelki bez polamania ich lub polamania spinek na ktorych sie trzymaja (apropo na ilu spinkach trzymaja sie te przednie listwy?).

Fenks

Opublikowano
na pięciu spinkach , hmm technologicznie ciężko to ściągnąć , bo przy montażu najpierw wsuwa się spinki w listwę a potem wciska listwę razem ze spinkami .najlepiej podważ z prawej strony na wysokość 1 cm o próbuj wysuwać .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja mam taki sposób - kup w ASO lub na szrocie spinki (kosztują pojedyncze złotówki, chyba nawet jeszcze takie mam) i po prostu podważ listwę. W lecie może udałoby się bez popękania spinek, ale myślę, że w aktualnej temperaturze chyba jest to niemożliwe.
Kai
Opublikowano
tu niechodzi o spinki , spinek nie połamiesz tylko listwę !!!! maja taki łelikatny rowek jak za mocno podważysz to połmiesz listwę a nie spinki !!!!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli podważy listwę za rowek (pod spinką) w miejscach, gdzie jest spinka, to nie połamie listwy, tylko spinki mogą polec.
Kai