Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam pytanko.Chcę założyć instalację gazową do 318 is,czy ten silnik jest podatny do instalacji gazowych,czy nie będzie z nim pużniej problemów,co z mocą czy coś straci,no i jaką instalację najlepiej założyć? Edytowane przez kocur825
Opublikowano
ja do swojego isa zamontowalem sekwencje za ok 2,5tys.Zadnych strzałów i problemów.Spadek mocy oczywiscie jest ale nie wielki.Spalanie zależne od sposobu jazdy.W miescie ok 11l...Raczej nie zakładał bym zwykłej instalacji bo trzeba wymieniac swiece i przewody zeby nie bylo strzałow a przewody do isa sa dosc drogie.
Opublikowano
poprzednie moje auto to 316 i compact tam też zakładałem sekwencję,spadek mocy był odczuwalny również na benzynie,nie wiem czy to było normalne czy poprostu niefachowo założona instlacja.Jak jest u ciebie na bęzynie lepiej czy nie ma różnicy?
Opublikowano
u mnie na benzynie lepiej idzie niż na gazie.tak powinno byc chyba ze ci ustawia to inaczej ze bedzie ci lepiej chodzil na gazie ale wtedy to zadna oszczednosc