Skocz do zawartości

Jaki silnik po numerach dziwne dane :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktos umie mi powiedziec jaki posiadam silnik w swojej e36 320i coupe z 92 roku ? po wpisaniu ostatnich 7 cyfr numeru silnika na stronach gdzie sprawdza sie po VIN wyskakuje mi ze jest to silnik m20 z e30 :/ w co ciezko mi uwierzyc... www.snakegd.webpark.pl/silnik.jpg oto link do zdjecia silnika moze nie najwyzsza jakosc ale zawsze - ktos mi powie co to jest za silnik ??

pzdr. Snk

Opublikowano

no kurcze mam taki sam

tylko nie pamietam nawet jaki ja mam alt raczej to m52

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano (edytowane)

Silnik M50B20 z Vanosem.

realoem.com -wpisz tu 7 ost cyfr(oczywiście jesli są literki to też!) nadwozia i pokaże jaki był fabrycznie silnik i skrznia.

Odp na post kolegi:

no kurcze mam taki sam

tylko nie pamietam nawet jaki ja mam alt raczej to m52

Nie... M52 wychodziły później (nie jestem pewien ale chyba od 95).Poza tym korek oleju miały bliżej chłodnicy.

Edytowane przez Basti735
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

m52 od 09.94

po VIN-ie dojdziesz tylko jaki wyjechał z fabryki, jesli np ktoś swapował silnik na inny to jedynie sprawdzisz po numerze silnika (o ile jest...)

Opublikowano
No i tu jest problem wchodze na tą strone realoem.com wpisuje ostatnie 7 cyfr mojego vin "3A59636" i wyskakuje error a jak wpisze 7 ostatnich cyfr numeru silnika wychodzi M20 z e30 :/ (7520652) dlatego sie pytam bo to troche dziwne :P
Opublikowano

sorki wszystkim za kłopot i dzięki za pomoc, rozwiązałem problem.. w karcie pojazdu jest zle przepisany vin albo ktos strasznie niewyraznie pisał :| jest tam 3A59636 a prawidłowy VIN to JA59636 i owszem jest to M50B20, prosil bym tylko jeszcze, jesli ktos umie rozkodowac VIN wraz z wyposarzeniem i wszystkimi danymi auta o te wlasnie dane :) pelny numer VIN to WBABF21030JA59636, z góry dzięki.

pzdr. Snk

Opublikowano

na zdjęciu wygląda jak m50.....

może z dwóch zlłożony jest jeden?

no chyba że ktoś poszedł krok dalej i przebił nr silnika...