Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam e36 coupe 1.8is.Wydaje mi się że jest troszkę za wolna.Na 4

biegu przy obrotach 2tys.jedzie 60km/h a na 5 przy obrotach 3.5tys jedzie 120km/h.No i przy spokojnej jeżdzie pali 15litrów,a przy ostrej to już wole nie liczyć!Czy może ktoś mi odpowiedzieć czy to jest w porządku?

Opublikowano (edytowane)
jaka porazka po prostu kupiles zajechanego isa nie jest to 6 garow wprawdzie ale is to najlepszy silnik 4 garowy w e36 musiales zle trafic i tyle autko sie pieknie wkreca na obroty Edytowane przez cybek1984tychy
brak
  • Zarejestrowani
Opublikowano
jak 4 zaworowy skoro IS ma 16 zaworkow:) Chyba sie koledze machnelo z cylindrami;D

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

o falowaniu obrotów tez sporo było na forum, poszukaj pod hasłami sonda, przepływomierz, dolot. Ogólnie to masz dosc typowe problemy początkującego użytkownika BMW :) (318is), wcale nie musi to oznaczac 'zajechanego iesa'.

Sam silnik to bardzo udana konstrukcja, tak jak powiedzial kolega - najlepsza czterocylindrówka - mocna i ekonomiczna, dbaj tylko o układ chlodzenia bo po przegrzaniu łatwo o pękniecie głowicy.

Zbir
Opublikowano
dbaj tylko o układ chlodzenia bo po przegrzaniu łatwo o pękniecie głowicy.

:roll: oj łatwo :( Ale po remoncie taki silnik to lek na wszystkie troski tego świata ;)

Opublikowano

jedz gdzies zeby podpieli Ci auto pod komputer...

ja mialem identyczne problemy, w moim przypadku padla jedna z dwoch sond lambda...