Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć powiedzcie mi jak głośny jest silnik 318tds-mam taki i z tego co o nim czytam to powinien być bardzo cichy. W jakimś tam teście napisali, że jest to nowoczesny diesel wyciszony do granic , że pracuje cicho jak benzynka. Jeżeli chodzi o mój egzemplarz to jakaś bzdura. wcale cichy nie jest no może czasami jak jest porządnie rozgrzany ale czasami dzieje się coś takiego -zazwyczaj jak stoi i jest uruchomiony to po pewnym czasie zaczyna coś nieładnie stukać jakby jeden cylinder? zawór? czy coś? Nie wiem czy coś z tym robić. Nie mam porównania z innym egzemplarzem bo jeszcze mi się nie trafiło stać obok takiej beemki z takim motorem. Z chęcią bym zmienił na 2.5tds bo te pięknie chodzą.
Opublikowano
mam 525tds , co prawda nie mam tego wygluszenia pod maska, ale tez jest glosny jak nie wiem co , co prawda jest z 91roku to juz moze dlatego
Opublikowano
mam E36 318tds,jest głośny ja jest zimny później się wycisza,na pewno nie jest to jak w benzyie ale do przyjęcia,po rozgrzaniu pracuje równo bez stuków z ładnym "rechotem"mam też 316 bez porównania ciszej