Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem świeżo po kupnie E36 2.5 benz/lpg . Problem pojawił się ok 2 godzin od zakupu. podczas jazdy nagle silnik stracił moc, pojechałem do warsztatu .Pierwsza myśl świece próbowałem odpinać po kolei kable od cewek pierwsze 3 licząc od przodu autka reagują, pozostałe trzy zero reakcji ( tak mi się przynajmniej wydaje ) czyli co się mogło stać ?? 3 cewki naraz ? , 3 świece naraz ? chyba niemożliwe. Bardzo bym prosił o infomację znawców tematu, Bo po zakupie autka jestem wypompowany z kasy i niestety ,ale na mechanika nie będzie mnie stać przez miesiąc. Dodam że samochód w momencie kupna chodził dobrze ( lekko ,ale naprawdę lekko falowały obroty ) Jeszcze raz proszę p pomoc :roll: Dodam iż auto zachowuje się tak samo na lpg i benzynie

Opublikowano
Kolego nie znam sie bardzo na mechanice, lecz mialem podobny problem. Otoz tez mam LPG a klopot w tym, ze jezdzac dlugo na gazie mogla Ci sie zabrudzic sonda, i stad ten brak mocy. Ja rozwiazalem ten problem poprostu przepalajac silnik na benzynie :)