Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam EML czy obroty na N i P powinny być identyczne jak na D i R? Czy powinno to być 800 rpm które na obrotomierzu wygląda jak 750 rpm?

Czy skoro silnik pracuje zauważalnie gorzej na N i P niż na D a obroty są takie same to winę za to ponosi lewe powietrze?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Mam EML czy obroty na N i P powinny być identyczne jak na D i R? Czy powinno to być 800 rpm które na obrotomierzu wygląda jak 750 rpm?

Czy skoro silnik pracuje zauważalnie gorzej na N i P niż na D a obroty są takie same to winę za to ponosi lewe powietrze?

Pozdrawiam

to nie jest slepe powietrze...na N i P silnik chodzi na luzie a na D juz ma obciazenie ale obroty powinny podobne

Opublikowano
Witam

Pozdrawiam

to nie jest slepe powietrze...na N i P silnik chodzi na luzie a na D juz ma obciazenie ale obroty powinny podobne

no tak obroty podobne więc obroty kręcących się w silniku elementów takie same, sprężanie takie samo przecież. Wszystkie te dynamiczne zjawiska takie same... różne jest co? Dawka paliwa. Która zależy od czego? Od wskazania przepływomierza. A na tego źle wpływa lewe powietrze.

Aha dodam że na oko wg obrotomierz obroty na P, N i D czy R są TAKIE SAME. Ale oko się lubi mylić. A 800 rpm i 850 rpm to różnica ponad 6% zaś podniesiona do kwadratu (siły odśrodkowe) prawie 13% to JEST RÓŻNICA.

Pozdrawiam