Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!! Odkryłem kolejny , strasznie wkurzający mnie problemik z moja bmw e36 3.18i. Jak włącze np. ogrzewanie tylniej szyby to odrazu mi zaczynają falowac obroty silnika, jak wyłącze to przestaje! Tak samo jest jak włącze np. dmuchawę i radio. co o tym sądzicie?
Opublikowano
moze regulator napiecia jest padniety :?:

Prawie na pewno. Warto sprawdzić napięcie ładowania. Powinno być powyżej 13,8 V., to tak dla nie wtajemniczonych. ;)

Opublikowano
Właśnie najciekawsze jest to że ładowanie ma 13,8 V. Jak włącze ogrzewanie to zaczynają falować obroty silnika i co za tym idzie faluje tez ladowanie w zakresie 12.5-13.8V.
Opublikowano
No to chyba regulator jakiś takiś do wymiany jest. :| Ja mam podobnie ale po włączeniu ogrzewania tylnej szyby nie dzieje mi się tak jak tobie. A reg. napięcia w mojej beti jest nie bardzo. Ewentualnie coś jeszcze innego jest. A może sam akumulator masz już podjechany, ale to nie koniecznie - były by inne objawy.