Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem, padł mi właśnie silnik w moim bmw e34 2.0 24v bez vanosa!, zakupiłem wiec drugi z rozbitej bmki e36 2.5 24v z vanosem razem z osprzętem czyli z komputerem, wiązką, skrzynią z tym że no i właśnie tu jest problem mechanik powiedział mi że musze wykonać jakieś przepięcia związane z wiązkami bodajze, o co chodzi bo całą operacje chce przeprowadzić sam, na jakie problemy moge natrafić prosze o pomoc zapoznanych w tym temacie???

Opublikowano
jak masz kompletną wiązkę,komputer,przepływomierz itd to nie powinieneś mieć żadnych problemów,w e36 bodajże jest miska i łapy silnika inne,mechanik cię straszy bo on pewnie chce to zrobić :wink:
Nur bmw e32
Opublikowano
Kolega ostatnio robił przekładkę z 2,5 12V na 2.5 24V vanos.Problemów nie było żadnych-a mechanikiem on nie jest.Próbował swoich sił i się mu udało.Cały zabieg trwał dwa dni...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam przepraszam że tyle nie odpisałem ale byłem zajęty przekładką :)

no i udało sie, silniczek wymieniony bryka jak tralala, tak łapy musiłałem wziąść od starego, misę, smoka, no i całą instalke wraz z komputerem ale sie udało, a jeśli chodzi o przepinki to kolega jakieś tylko kable poprzekładał w kostkach wyrzucił jakieś dwa czerwone grube kable i gitara teraz prawie 200 koni robi swoje:) dzieki za pomoc