Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukalem ale nigdzie nie moglem znalezc...koledzy interesuje mnie roznica w budowie tych dwoch silnikow, wiem ze glowice i caly osprzet jest taki sam, chcialbym sie dowiedziec co trzeba wymienic w silniku m52b25 (323) zeby zrobic z niego m52b28 (328)?? Wydech jest w dalszej czesci inny ale to nie problem, bardziej interesuja mnie takie informacje jak srednica tloka, ktora wydaje mi sie ze jest taka sama, jego skok i mysle ze tutaj jest wlasnie roznica czy roznica jest jedynie wal korbowy i jego wykorbienie, czy korbowody sa identyczne?

Z gory dzieki za pomoc i Wasze odpowiedzi :)

...juz wiem ze srednica tlokow jest identyczna inny jest skok i co za tym idzie stopien sprezania. Wiec wal korbowy inny na 100% ale czy korbowody rowniez? Czekaja mnie jeszcze jakies niespodzianki??

Radość z jazdy :)

328i :)

Opublikowano

Czy nikt nie zglebial tego tematu??

Nie wiecie nic?? ....watpie :mrgreen:

Opublikowano

No i wlasnie tego mi bylo trzeba :)

Dzieki wielkie, w takim razie kupuje silnik 323 i robie mala przekladke bo mam dol od m52b28 :)

Opublikowano
Jasne ze lepiej ale moge kupic kompletny silnik z 523, przejechane lekko ponad 100 tys za 2 tys z malym haczykiem a to naprawde dobra oferta. Kompletny b28 to 4,5-5 tys. A ze posiadam dol od b28 to przeloze sobie to do tamtego, dam nowe pierscienie i bedzie latal ;)