Skocz do zawartości

spryskiwacze reflektorow, jak zamontowac i co jest potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

musialem wymianic atrape z przodu i przez omylke zamowilem z dziurami na spryskiwacze reflektorow , a ze ich wczeniej nie mialem a sa przydatne to postanowilem je zamontowac , wiec pomozcie , co musze kupic oprocz samych spryskiwaczy i jak to wszystko popodlanczac zeby dobrze dzialo

pozdrawiam :modlitwa: :modlitwa:

ps

czytakie moge zamontowac :

http://www.motoallegro.pl/item314922638_skoda_octavia_spryskiwacz_spryskiwacze_warszawa.html

jesli nie to podeslijcie linka jakie maja byc

Opublikowano
Wiem ze jest duzo czesci i jak byc chcial robic to na oryginalnych czesciach to nowe wyniesie cie ponad 1000 PLNów wiec nie polaca sie.Musisz poszukac uzywek albo zamiennikow.Ja zrezygnowalem z montazu spryskow na reflektory
Opublikowano

Nie koniecznie. Ja szukalem spryskiwaczy na otomoto w samochodach na czesci. Skonczylo sie na tym ze dostalem z rozbitka cale spryskiwacze od dysz po pompke lacznie nawet ze wszystkimi srubkami za 250 zł. Ale na to trzeba cierpliwości. Oczewisci mówię o używkach bo cena nowych poraża.

Sprawdz na realoem co potrzebujesz, Poza 2 kompletami spryskiwaczy (kazdy z 2 czesci) potrzebujesz blaszki do mocowania+ weże + pomka + zbiornik.Strownika wedlug mnie nie potrzeba. Mozna podlaczyc rownolegle z pompka spryskiwaczy szyb. W oryginale spryskiwacze dzialaja co 5 albo co 3 uzycie spryskiwaczy szyby ale to jakas pomylka bo przy np dziesiejszej pogodzie ledwo im starcza sily aby umyc klosze przy kazdorazowym uzyciu spryskiwaczy szyby

Pozdrawiam

Opublikowano
To co piate spryskiwanie kloszy lamp to wcale nie pomylka a zmniejszone zuzywanie sie płynu do spryskiwaczy.Ja mam u siebie seryjnie załozone spryskiwacze-zbiorniczek jest 5cio litrowy i w nieciekawa pogode bardzo szybko go ubywa. Zestawy takie czasami pojawiaja sie na allegro,choc bardzo rzadko no i cena.......dosc wysoka np.http://www.allegro.pl/item290631928_oryginalne_spryskiwacze_reflektorow_bmw_3_e36.html