Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie pytanko, dzisiaj rano sprawdzałem stan oleju i na bagnecie była taka substancja koloru jak musztarda (żółtawa), ale znajdowała sie ona jedynie tylko na końcu plastikowego zakończenia bagnetu i to malutko.

Czy to oznacza ze mi poszła uszczelka pod głowicą?

Fakt płyn chłodniczy ucieka i muszę dolewać, ale silnik sie nie grzeje ani niema takiej samej substancji na korku od wlewu oleju, czy to po jeździe zaraz jak odkręcę żeby sprawdzić czy to po nocy jak silnik jest zimny.

Wieczorkiem zamieszczę fotki jak to wygląda i dokładnie w którym miejscu jest to na bagnecie.

Ma ktoś jakieś pomysły co to może być lub spotkał sie z czymś takim i wiec co jest rozwiązaniem?

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
było tyle razy..dzis to juz drugi taki sam teemat...poszukaj

Szukałem i jakoś nie znalazłem, podaj linka do tego tematu o którym wspominasz....

Opublikowano
Ok, dzięki za wszelkie wskazówki, pojechałem jeszcze dzisiaj przy okazji akurat miałem po drodze do mechanika, powiedział ze to kwestia pogody oraz tego ze robie krótkie dystanse codziennie do 12km i mówi żeby sie tym nie przejmować :)