Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj pojawił się problem z moją e32 735i a mianowicie jak zapalam samochód to słychać gong z głośniczka wskazówki szaleją wszystko miga na desce rozdzielczej co to może być macie jakiś pomysł może ktoś miał coś podobnego proszę o pomoc :modlitwa: pozdrawiam
Opublikowano
komputer złapał gdzieś wilgoć, trzeba go wyjąć, wysuszyć i będzie wszystko ok. Może być też, że masz gdzieś zwarcie w instalacji blisko kompa...
I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
Opublikowano
Witam, ja tak miałem w swojej 735, wymiana kondensatorków na płytce od licznika pomogła, teraz wszystko jest ok, a koszt 2 zł za 5 kondensatorków + wymiana
Opublikowano
dzięki rafał735 dzisiaj to sprawdzę bo już mam doś piszczy jakbym miał pasy nie zapięte cały czas a wskaźniki szaleją może to faktycznie coś w zegarach:) :D
Opublikowano
Jeszcze jedno muszę napisać wczoraj przejechałem sie bunią i sprawa wygląda dokładnie tak jak sie włącza silnik zaczyna piszczeć jakby pasy nie były zapięte i wskazówki szaleją ale to już pisałem no i nie działa komputer pod zegarami natomiast jak sie ruszy o osiągnie ponad 1000 obrotów to już nie piszczy a jak sie gwałtownie przyspieszy i tak powyżej 3500 wszystko wraca do normy i działa poprawnie nawet komputer pod zegarami?? :?: :mad2: co to moze być plis pomocy
Opublikowano
Wymieniłeś te kondensatorki jak wcześniej pisałem ?? Miałem dokładnie takie same objawy, dodatkowo za każdym ponownym uruchomieniem samochodu kasował się licznik przejechanych km( ten mniejszy ), wskazówki od temperatury silnika, poziomu paliwa i ekonomizera szalały, przy większej prędkości lub obrotach wszystko powracało do normy, jednak jak mocniej zahamowałem to znów wszystko szalało, i dodatkowo słychać było ciągły gong z głośniczka który jest po lewej stronie pod kierownicą :)
Opublikowano
Dzięki rafał735 jeszcze tego nie zrobiłem nie było czasu a lepiej też sie upewnić w poniedziałek zaraz je kupię i wymienię odezwę się czy to to było przyczyną pozdrawiam serdecznie