Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od czasu kupna mojej e34 z 89r mam ciągły problem z anteną. Mam bardzo dobre radio blaupunkta i bardzo słabo odbiera mi radio. Podłączając je do innego auta odbiera perfekcyjnie. Moja antena zainstalowana jest na na górze i na środku tylnej szyby. Jest to taki mały bacik i sprawa jest taka ze od tej anteny nie idą żadne kable! Od wewnątrz wystają tylko takie małe druciki. Z tego co mi sie wydaje jest to po prostu bezprzewodowa antena! Czy to możliwe? Ma ktoś może takie coś u siebie? Może ktoś wie gdzie można znaleźć jakiś przekaźnik do tej anteny! Dziękuje i pozdrawiam.
Opublikowano

Ta mala antenka jest zazwyczaj uzywana do telefonu. Czy masz telefon?

Jako anteny do radia BMW uzywa paskow grzejnych na tylnej szybie. Do radia antena jest podlaczona za posrednictwem wzmacniacza antenowego. W E34 wzmacniacz antenowy jest na lewym, tylnym slupku, pod wykladzina. Moze po prostu nie jest zasilany? Po zamontowaniu radia nalezy pamietac o podlaczeniu zasilania do tego wzmacniacza. Blaupunkty, jak i inne radia, maja wyjscie w zlaczu ISO styk do zasilania anteny automatycznej lub wzmacniacza antenowego. Jezeli dobrze pamietam, do tego wyjscia powinien byc podlaczony chyba bialy przewod. Wiecej chyba nie jestem w stanie pomoc, popatrz, jakie luzne, nie podlaczone przewody dochodza do radia i sprobuj podlaczac do +12V poprzez bezpiecznik 1A (Amper). Jak radio zagra lepiej, bez szumow, to bedzie to... Nie podlaczaj na stale do zasilania, bo bedzie rozladowywac akumulator w czasie postoju.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, biały przewód we wtyczce do radia BMW. Podłączysz go do REMOTE ON (każde radio ma takie wyjście, jeżeli masz kostki ISO lub przejściówkę, to jest to najprawdopodobniej niebieski przewód w kostce zasilania).
Kai
Opublikowano
No i wszystko :) problem rozwiązany a ja przez pół roku kombinowałem :) bardzo dziękuje i pozdrawiam.