Skocz do zawartości

330 xi touring czy 330xd Touring jaki kupic.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myslę że mógłbyś się nieco potrudzić i skorzystać z szukajki :search: Nie jesteś świeżakiem na tym forum :wink:

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt Ci takiej jednoznacznej odpowiedzi tu nie da. To Ty będziesz jeździł tym autem a nie ja czy inny użytkownik forum. A pod hasłami 330xd i 330xi w szukajce jest kilkanaście postów odnoszących się do spalania i innych kwestii..... tylko przeczytać i wyciągnąć wnioski dla siebie.....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Nikt Ci takiej jednoznacznej odpowiedzi tu nie da. To Ty będziesz jeździł tym autem a nie ja czy inny użytkownik forum. A pod hasłami 330xd i 330xi w szukajce jest kilkanaście postów odnoszących się do spalania i innych kwestii..... tylko przeczytać i wyciągnąć wnioski dla siebie.....

Nie wiem ile pali benzynowy silnik, ale patrzac na to ile pali mój wóz (a nie jest to mało) i jakie są ceny oleju napędowego w porównaniu do benzyny, chyba nie zdecydował bym sie drugi raz na Diesla. Silnik 3.0d sam w sobie jest super, ale ewentualne koszta wymiany turbo czy wtrysków podnoszą jego utrzymanie.

Uważam że 3.0 benz da wiecej "wrażeń" (słuchowych :mrgreen: ) niż 3.0d.

3.0d bedzie oszczędniejszy ale nie jakoś szokująco.

Różnica w spalaniu, w mieście, według instrukcji to 2,4 litra - 3.0 xd 12,2 a 3.0 xi to 14,4. Sam sobie odpowiedz na ile to realne :mrgreen:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....