Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! mam następujący problem z e-36 1.6i, mianowicie czasami gaśnie mi silnik w czasie jazdy jak spadnie z obrotów np. przy zmianie biegu i potem nie moge jej odpalić, dopiero jak troche postoi to czasem odpali a czasem nie. Bardzo prosze o porade co to może być bo nie mam pojecia nawet mechanik nie potrafił mi pomóc. :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano
A gasnie na gazie i na benzynie?Ja w E30 tez tak mialem i tez nie moglem wyczaic o co chodzi.Tylko ze to byla M10 na gazniku i tam pomoglo przestawienie zaplonu.A tez mi gasl,dlawil sie,nie chcial palic i wogole amba byla.
Opublikowano
Kurcze,nie wiem z ktorego roku masz autko ale do 93 w silnikach 1.6 tez byly stosowane rozdzielacze zaplonu z palcem.Wiec jesli takowy posiadasz sprawdz kopulke.Ja kiedys kupilem taka z aluminiwumi stykami.A to jest totalny badziew.I tez mi silnik cudowal.