Skocz do zawartości

oryginalny hak - problem z odpieciem kuli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem oryginalny używany hak i albo jest cos z nim nie tak albo ja nie umiem odpiąć kuli. Co robie: kluczyk wlozony, odsuwam pokretło na maksa w bok (o jakies 3 mm - wiecej sie nie da), przekrecam je na maksa w góre (jakies 30 stopni) i d...a hak staje sie luzny ale nie chce zejsc.

Z tyłu jest jakis dzyndzel ale ruszanie nim nic nie daje.

Dodam ze wlozenie lub wyjecie kluczyka nic nie zmienia, tzn. to samo moge zrobic bez kluczyka. Pytanie wiec czy to normalne? czy bez kluczyka powinno sie dac zrobic to co opisalem? a moze kluczyk powinno sie przekrecic (u mnie sie nie da)? o ile w bok i w góre u was przesuwa sie pokrętło?

pozdr

Zbir
Opublikowano

Czy ktos kto ma hak moze sie wypowiedziec bo nie wiem czy mam reklamowac zakup ?

Pozdrawiam

Zbir
Opublikowano
Wkladasz kluczyk w pokretlo i przekrecasz na maksa w prawo potem ciagniesz pokretlo do siebie ok 1 cm i przekrecasz je w prawo wkladasz w gniazdo cala czesc i puszczasz pokretlo przekrecasz spowrotem kluczyk i po wszystkim tak to sie odbywa przynajmniej w moim aucie
Opublikowano
Wkladasz kluczyk w pokretlo i przekrecasz na maksa w prawo

u mnie kluczyka nie idzie przekrecic wiec chyba w tym jest problem - musieli dac mi zły kluczyk albo uszkodzony,

dzieki za info

Zbir