Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, mam mały problem.. Otóż w trasie w pewnym momencie usłyszałem dziwny stukot. Coś jak by jakaś mała wtyczka zaczepiała o jakiś mały wentylatorek... Trochę się przeraziłem i zjechałem na pobocze. Pod maską nic nie znalazłem (ciemno było), wyłączenie nawiewów nic nie dało.. Zgasiłem silnik i po chwili uruchomiłem ponownie... I tak 2 razy - nic. Dźwięk ewidentnie było słychać z centralnego nawiewu. Pod maską nie dosłyszałem się niczego... Stwierdziłem że jakoś muszę dojechać i jak już zrezygnowany wsiadłem do samochodu i zamknąłem drzwi - stukot ustał.... I przez następne 100km. nie powrócił. Ma ktoś może jakiś pomysł co mogło być przyczyną?
Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano

Witam, mój pierwszy post na forum. Czytałem je już od prawie roku ale dopiero teraz odważyłem się zarejestrować.

Wracając do tematu. Ostatnio wyjąłem radio i tymczasowo jeżdżę sobie z pustą dziurą. Kilka dni temu miałem coś podobnego do tego, co opisujesz. Jadę sobie i coś mi tryka, dzwięk podobny do kawałka plastiku włożonego w łopatki wiatraka. Dochodził z owej dziury po radiu. Podczas jazdy wsadziłem tam rękę, pogmerałem 5 sekund bardziej od strony OBC i przeszło. O przygodzie zupełnie zapomniałem i nie wnikałem nawet co to. Wyjmij radio zobacz o co tam naprawdę chodzi. Powodzenia.

Opublikowano
Witam.A nie chodzi tu o cykanie elektrozaworków?Obieg zamknięty itd.?
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...