Skocz do zawartości

PROBLEMIK - Brak zdalnego sterowania z kluczyka [e38]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam siódemkowiczów :D

Ostatnio pojawiły się w moim aucie problemy z elektryką. Wcześniej kierunkowskaz - teraz brak możliwości zdalnego sterowania szybami, centralnym, szyberdachem, bagażnikiem z pilota. Wszysko elegancko śmigało i nagle przestało Próbowałem zakodować pilota- nic nie zmieniło. Baterie w kluczyku OK. Po włożeniu kluczyka do zamka drzwi kierowcy i przytrzymaniu przekręconego w pozycji po zamknięciu elegancko domyka wszystko co niedomknięte. Bezpieczniki w porządku, centalny manualnie z kluczyka również chodzi jak powinien, immobiliser bez zarzutu - tylko pilot jakiś emerytowany :mad2:

Czy orientuje się ktoś gdzie znajduje się jakiś STEROWNIK RADIOWY lub moduł centralnego? Może tam tkwi przyczyna (jakiś styk nie łączy czy coś?)

Ma ktoś może jakieś pojęcie w tej kwestii?

Dodam tylko, iż posiadam niestety tylko jeden kluczyk :cry2:

Pozdrawiam

Opublikowano

lekkie = 1200 PLN z vatem

no i pare tygodni bez auta

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby
Opublikowano

lekkie = 1200 PLN z vatem

no i pare tygodni bez auta

ee chyba przesadzasz :)

ja wlasnie zamawialem w ASO drugi kluczyk (tez mialem tylko jeden) i kosztowalo to 620 zł, a trwalo w sumie 6 dni.

Gorzej, jesli zgubisz kluczyk gdy auto stoi w miejscu, w ktorym nie chcesz lub nie mozesz go zostawic, wtedy juz bedzie wiekszy problem

Opublikowano

ja wlasnie zamawialem w ASO drugi kluczyk (tez mialem tylko jeden) i kosztowalo to 620 zł, a trwalo w sumie 6 dni.

620 za kluczyk z pilotem???? czy bez pilota???

robili na podstawie klucza czy na podstawie dowodu osobistego?

gdzie zamawiałeś?

pozdrawiam

(mnie taką cenę podali telefonicznie w ASO w Białymstoku )

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby
Opublikowano

620 za kluczyk z pilotem???? czy bez pilota???

robili na podstawie klucza czy na podstawie dowodu osobistego?

gdzie zamawiałeś?

pozdrawiam

(mnie taką cenę podali telefonicznie w ASO w Białymstoku )

620 zł za kluczyk z pilotem, na podstawie dowodu osobistego i rejestracyjnego (kluczyka starego nie potrzeba, bo wszystkie dane potrzebne do zakodowania nowego klucza mają w centrali BMW). Od dnia zamówienia na odbiór czekałem 6 dni (w zeszly czwartek zamowilem, wczoraj odebralem).

ASO w ktorym bylem to BMW Auto Fus w Warszawie, na Ostrobramskiej.

EDIT: ja zamawiałem kluczyk do E39, nie wiem czy do E38 jest taka sama cena, to juz musisz zapytać w ASO