Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu słabnie mi BMW.podczas przyspieszania szarpie tzn.jakby turbo sie załaczalo i dławilo,po czyn znowu ciągnie.do tego gwizd i buczenie układu wydechowego.z dnia na dzień coraz bardziej buczy w okolicach silnika tak jakby przy katalizatorach obok turba.no i pokazal sie delikatnie olej na turbie (poci sie).czy te buczenie to wina turba, może coś sie przypchało, intercooler??

prosze o pomoc co robic.

pzdr. :(

• Członkowie klubu
Opublikowano
Być może zapchany masz intercooler przez cieknącą turbine i dlatego brak mocy.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
no a skad to buczenie??to brak powietrza powoduje dziwne buczenie całego układu wydechowego?

Trudno jest nie widząc/słysząc diagnozować :|

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano

Moze ktoś wie gdzie w Warszawie jest konkretny zakład zajmujacy sie konkretnie BMW (oprócz oczywiscie ASO) gdzie fachowo zdjagnozuja przyczyne i maja 530d w jednym palcu.bo wiekszość "fachowców" to samozwańcy.a ja chce konkretnie ustalić przyczyne, a nie wymieniać częci drogą eliminacji a nóż to bedzie to

pzdr

Opublikowano
Moze ktoś wie gdzie w Warszawie jest konkretny zakład zajmujacy sie konkretnie BMW (oprócz oczywiscie ASO) gdzie fachowo zdjagnozuja przyczyne i maja 530d w jednym palcu.bo wiekszość "fachowców" to samozwańcy.a ja chce konkretnie ustalić przyczyne, a nie wymieniać częci drogą eliminacji a nóż to bedzie to

pzdr

Wiem ze jest dobry zaklad przed broniszami i kiedys tam bylem i naprawde chlopaki szybko zdjagnozowali awarie ... i widzialem u nich wiele E39 jak chcesz odezwij sie na GG to podam ci namiar bo w tej chwili nie podam ci go bo nie jestem w domu :) pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
z tego co widze prowadzisz obsługe BMW, ale tylko starsze modele???

Specjalizuję w starszych modelach a naprawiam wszystkie BMW

BMW Partner

AUTOPOMOC