Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie-jaki olej i ile wchodzi do silnika 318 m40?

zmieniłem popychacze i jeszcze troche klepie,może wymiana oleju pomoże.

z góry dzięki

Opublikowano
witam mam pytanie-jaki olej i ile wchodzi do silnika 318 m40?

witam, czytanie instrukcji obsługi nie boli-tam piszą ile ma być a odnośnie jaki ma być to :search:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano (edytowane)
witaj oleju wchodzi 4L nie wiecej, a jesli chodzi o rodzaj oleju tu zdania sa podzielone kazdy leje taki na którym uwaza ze silniczek pracuje lepiej...mam nadzieje ze obecnie nie masz mineralnego zalanego bo to smierć dla silnika...poczytaj na forum było naprawdem mase o tym jaki olej wlać! ja obecnie uzywałm półsyntetyk mobil s 10w40 i nie nażekam ale mysle ze nastepna wymianka bedzie na shell helix 10w40 to tyle odemnie pozdrawiam Edytowane przez pawelaspl

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
mam ten sam silnik i mi weszla piatka (5l). a zalalem polsyntetyk mobila 10w40.. ale uzyj :search:

ile przelałes ponad stan nigdy piątka :nienie: do silnika 1.8 m40 max 4 literki to max no chyba ze chcesz przedobrzyc!!!

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
mam ten sam silnik i mi weszla piatka (5l). a zalalem polsyntetyk mobila 10w40.. ale uzyj :search:

ile przelałes ponad stan nigdy piątka :nienie: do silnika 1.8 m40 max 4 literki to max no chyba ze chcesz przedobrzyc!!!

umnie wejszla piatka i na bagnecie byl akurat gorny stan ..sprawdzaelm kilka razy.. moze w bance nie bylo 5 ale kupilem piatke i cala weszla..:PP :P

Opublikowano

umnie weszla piatka i na bagnecie byl akurat gorny stan ..sprawdzalem kilka razy.. moze w bance nie bylo 5 ale kupilem piatke i cala weszla..:PP :P

najwidocznej nie było 5 tylko 4l u mnie 4 literki to jest na bagnecie górny stan ale nie bede sie sprzeczał tylko dziwne to dla mnie ale cuda sie zdarzaja....

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann

Opublikowano
a czy wymiana uciszy te klepanie zaworów?

to zalezy od tego jak bardzo klepie!!! jesli bardzo to nieliczył bym na cudowne uciszenie ale jesli troszke to polecaja forumowicze shell helix podobno pomaga :cool2: u mnie osobiscie pomógł mobil s 10w40 ale klepanie miałem praktycznie nie słyszalne bardzo delikatne :mrgreen: a teraz zupełnie jak nie m40 i dodam ze mam juz 270 tys przelatane czyli to wcale nie mało .....

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann