Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam małe pytanie do znawców car-audio mam wzmacniacz JBL GTO 4060 i czy mogę go podłączyć pod tylną lampę...? bo do zapalniczki nie będę podłączać wiadomo...i czy mogę zastosować taki schemat ;

http://img84.imageshack.us/my.php?image=carzk9.jpg

aktualnie mam radio Alpine CDE-9874RR po jednym głośniku w drzwiach i jakieś dwa kwadratowe z tyłu i ten wzmacniacz dziś kupiłem i czy pójdzie z tym schematem czy coś będzie się gryzło po dodaniu 6x9 na półkę które zostaną podłączone do wzmacniacza + skrzynia basowa

pozdrawiam

Opublikowano

Muszę cię zmartwić kolego ponieważ do wzmacniaczy ciągnie się dodatkowe kable i to nie jakieś tam żyłki tylko w zależności od mocy wzm. od 4mm.kwadrat i więcej plus bezpiecznik od samego akumulatora.

Polecam poczytać trochę w internecie o Car audio, spieprzyć można szybko gorzej naprawiać.

Pozdro

Opublikowano

no to ja wiem kabel radio -> wzmacniacz (radio ma dwa wyjścia na wzmacniacz) ale moje pytanie jest takie czy wzmacniacz mogę podpiąć pod lampę jako zasilanie czy muszę pod aku podłączyć ...?

znalazłem tutaj na forum podobny temat ale kolega też nie dostał odpowiedzi na swoje pytanie

" mam wzmacniacz na którym zasilanie opisane jest +12V REM GND... skąd najlepiej przeciągnąć zasilanie do bagażnika"

Opublikowano

O zasilaniu spod lampy zapomnij juz na poczatku - to nie ma prawa wypalic.

Kable niestety musisz przeciagnac przez caly samochod, najlepiej oczywiscie w progach po stronie pasazera. Zazwyczaj odradza sie prowadzenia kabli sygnalowych i pradowych obok siebie - ale jesli nawet, to tragedii nie bedzie.

:8)

Opublikowano

podjedź do fachowca, pytanie nie kosztuje!!! ja bym nie korzystał z tego schematu!!! wszystkie głośniki przez wamacniacz bym dał, więcej zabawy ale warto!!! kable im grubsze tym mniejszy opór czyt. lepsze (bez przesady oczywiście) przy mocnym wzmacniaczu zastosuj kondensator....

prąd do wzmacniacza TYLKO przez odpowiedni bezbiecznik PROSTO OD AKUMULATORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!