Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie i z gory przepraszam za pisownie, nie mam polskiego systemu operacyjnego...

Zwracam sie z goraco prosba w rozwiazaniu pewnego problemu, otoz moja czarnulka ostatnio skrzywdzona przeze mnie (spiecie wykonane gniazdkami od wtyczki do zapalniczki) zamilkla, wlaczam radio a tam cisza...

sprawdzilem bezpieczniki, wszystkie nawet ten od wzmacniacza i wszystkie sa sprawne, co mnie jeszcze wprawilo w zdziwienie to to ze po dwoch dniach ciszy na jeden dzien byl dzwiek, dzialalo normalnie, po czym na drugi znowu przestalo, i tak juz kilka dni gonie sluchajac jedynie pomruku silnika...

z gory dziekuje za ewentualne wskazowki

pozdrawiam

Opublikowano
Sprawdź, kolego tuner radia. Sądząc z adresu w profilu (chicago) pewnie masz navi. Cały dźwięk siada, kiedy sfajczysz tuner. On zarządza dźwiekiem w magistrali. Ja miałem identyczne objawy
Opublikowano

no wiec problem rozwiazalem, okazal sie nim byc wzmacniacz, a dokladniej kostka zasilajaca ( ta najmniejsza z trzech) dostalo sie tam wilgoci troche, wszystko pordzewialo, zasniedzialo, i w rezultacie ulamal sie jeden z bolczykow w srodku,

wzmacniacz wyciagnolem, wyczyscilem zabrudzona kostke i gniazdko po czym zmostkowalem przylutowywujac kabel bezposrednio do plytki wewnatrz wzmacniacza i do kabla wycietego z kostki ( duzo zabawy ale i oszczednosc spora)

dzieki za pomoc pozdrawiam