Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jesli bylby ktos tak mily i postaral sie mi pomoc ;-)

a wiec auto to e36 318 m43 94 rok xenon to niestety HID tzw ok zalozylem normalnie standardowo czyli zasilanie po +- z lampy i siewcily tydzien :mrgreen: padla 1 przetwornica kolo mi wymienil na nowa i po tygdniu nastepnym padla nastepna przetwornica :cool2: kolo mi znowu wymienil ale powiedzial Kolego zaloz je przez przekazniki !!!!! to nie beda padac !! i tera pytanko do was jak zalozyc to ustrojstwo przez przekazniki ?? jakis moze schemacik tak na chlopski rozum ?? czy nie obedzie sie bez elektryka ???

pozdrawiam Robert

Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano
To bzdura co mają dać przkażniki ? Te chińskie przetwornice to przwdziwy kit. Montować trzeba na przetwornicach firmy HELLA ,nawet używki z allegro , są goście co je naprawiają, a made in china idzie od razu na śmietnika po zepsuciu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przetwornice mają stabilizację napięcia wyjściowego (mocy wyjściowej). W momencie, kiedy na wejście podasz zbyt małe napięcie - prąd rośnie, a przy długiej pracy przy prądzie maksymalnym może dość do zniszczenia przetwornicy. Dlatego właśnie stosuje się przekaźniki, które zasilane są z końcówek z lampy, a podają na przetwornicę napięcie bezpośrednio z akumulatora.

Tak to wygląda w teorii... Praktyka niestety jest inna. Po pierwsze, żadna przetwornica nie ma prawa się skończyć sama z siebie - są zabezpieczenia. Po drugie, przetwornice muszą pracować stabilnie od +9VDC, a żeby tak małe napięcie uzyskać na żarówce (wejściu do przetwornicy), to kable musiałyby być kompletnie zżarte przez korniki.

Reasumując... niech ten sprzedawca wymienia przetwornice tak długo, aż trafisz na dobre "okazy" lub niech da jakieś lepsze.

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czyli montaz na przekaznikach niema sensu tak??

Jeżeli nie masz układu check control, który będzie się później pluł o brak żarówek z przodu, to możesz sobie zrobić taką przeróbkę (mam chyba nawet taką wiązkę oryginalną). Jednak z mojego punktu widzenia uważam, że nie ma to sensu, bo nie ma żadnych uzasadnionych podstaw.

Kai
Opublikowano
Mam u siebie zamontowany taki zestaw HID - podpięty bezpośrednio pod kabelki... działa już ok. 5 miechów... Tak więc podpisuje się pod __Kai__ - niech wymienia do skutku!
Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl