Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po zmianie przełącznika pamięci siedzeń i wpięciu kostki świeci mi się cały czas czerwony przycisk MEMORY - czy to jest normalne? - bo nawet po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu auta pożera mi prąd ;) .

Wogóle jak ma działać ten przycisk bo do tej pory mi nie działa i czy ma to związek, że nikt mi nie chce pomóc ze schematem podpięcia lewego lusterka od kierowcy (inny temat na tym forum). Czy mógłby mi ktos tak przy okazji pomóc i podac mi jak się łączą kable z lusterka z kablami wychodzącymi z drzwi (tylko właściciele siedzeń z pamięcią, mający 9 kabli w dziesięcio-pinowej kostce).

Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże - żeby to rozkręcić (lusterko) wystarczy odkręcić jedną śrubkę na klucz imbusowy pod plastikowym trójkącikiem.

Pzdr i czekam na pomoc

Chester

..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
Opublikowano
Ma działać tak, że po ustawieniu siedzenia i lusterek i chyba przy otwartych drzwiach naciskasz Memory i numer pamięci. Może mieć to związek z niepodłączonym lusterkiem bo pamięć trzyma ustwienia fotela i lusterek, ale poczekamy aż się spec wypowie :)
Opublikowano
WITAM co do memory to ustawiasz fotel i lusterka naciskasz memory (zaczyna świecic na czerwono ) i wybierasz guzik z numerem 1-3 i memory przestajie świecić a fotel jest zaprogramowany :D

PASJONAT E32 posiadałem E32:730R6,730V8,750V12

......................................................................

POSIADAM E32 750 V12 SPRZEDAJE CZĘŚCI

TEL 513068207

Opublikowano

no to już trochę do przodu poszło i dzięki za to, ale czy któryś z Was jest w stanie mi podać jakie kolory z jakimi podłączyć w lusterku od kierowcy abym miał ta sprawę już za sobą?? Please. Naprawdę nie ma dużo roboty i nie ma co uszkodzić. :|

Post od lusterek:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=72620

Opublikowano
Dobrze że ten temat ktoś rozpoczął :) Mam problem ze swoimi pamięciami , oba lusterka mam sprawne , wszystkie ustawienia fotela również chodzą , ale niestety nawet jak nacisne MEMORY to nic sie nie zaświeca , jak nacisne 1,2 lub 3 to fotel sie ustawia , ale są to chyba jakieś ustaweinia fabryczne bo dziwnie sie ten fotel ustawia :) Co mozę być nie tak, ze nie moge zaprogramować własnych ustawień ?? wtyczki wszystkie porozpinałem, przeczyściłem styki , wszystko pozapinane , ale pamięci dalej nie działają :( Prosze o radę !!
Opublikowano

Dzięki Blasterowi podpiąłem w końcu kable z lusterka do reszty wiązki. Niestety lusterka dalej nie kukają - nic się po prostu nie zmieniło. Musze posprawdzać całą wiązkę lusterek.

Przycisk Memory dalej tez nie działa - tylko świeci i nic. Help!!!

Chester