Skocz do zawartości

24V 2.0 Dziwna praca obrotomierza....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ostatnio zauwazylem w moim samochodzie ze po przegazowaniu silnika wskazowka na obrotomierzu nie opada plynnie tylko skokowo (sa to bardzo delikatne skoki). Przy testach zegarow wszystko idzie jak po maselku ;-) A i dodam ze ciagle mam problem z praca auta na biegu jalowym, i moze ten obrotomierz tez przez to wariuje ?? Chodzi o to, ze po rozgrzaniu silnika obroty sa jakby za niskie prycha z wydechu tak jakby nie dopalal paliwa (lub gubil zaplon), i wystepuje minimalne falowanie obrotów.

Opublikowano
Dołanczam sie do pytania mam dokładnie tak samo. Chciałem zapytać czy masz gaz? :)

No i ja mam tak samo - delikatnie tnie przy spadaniu obrotów wskazówka ale naprawdę delikatnie i jak nie miałem instalacji też delikatnie cieło.

Mysle ze tak dziła poprostu i już tego nawet nie wiidze:)

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Tak mam instalacje gazowa... Tyle ze nie jestem w stanie powiedziec jak bylo wczesniej bo jak kupilem auto to od razu zalożylem gaz i nie zwrocilem uwagi czy wczesniej bylo inaczej. Ale u Znajomego w takim samym samochodzie obrotomierz chodzi bardzo plynnie...
Opublikowano

w 320 e 36 wskazówka po przegazowaniu zatrzymuje sie na 900 obrotach potem dwoma delikatnymi skokami o 100 spada do 700.

w 316 e 36 (z gazem) nie mam tych skoków i po przegazowaniu zatrzymuje sie gdzies na 800.

150 kucyków pod maską!