Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

musze sie zapytac mam szyber na korbke wstawiony od innego bmw ja tego nie robilem tak bylo ,pytanie czy zamykajac szyber powinna byc jakas oznaka odczwalna ze szyber jest na rowno z dachem ??bo czasami tak mam ze podniose za nisko wysiadam i wtedy widac .

tak powinno byc czy cos jest nie tak??wydaje mi sie ze powinien jakis ogranicznik byc???

Opublikowano

troszke to nie zrozumiale napisales no ale tak jak ja to rozumiem

jak zamykasz szyber no to dochodzi na rowno z dachem i masz blokade

nie wiem czy o to Ci chodzi czy nie

Opublikowano
jeszcze raz szyber moge otworzyc na 2 sposoby chyba w kazdym tak jest otwieram go albo przesuwajc calego do tylu to raz,albounoszac tylnia czesc to dwa.i zamykajac szyber rowna sie z dachem krecac dalej korbka unosi sie do gory. i mi chodzi o ten momet kiedy jest na rowno czy nie powinno byc jakiegos wyczuwalnego punktu kiedy szyber jest rowno z dachem bo ja nic nie czuje i czesto mam tak ze szyber zamkne o tu sie okazuje ze o jeden obrot jest jeden za malo i szyber jest nie domkniety teraz wiadomo??