Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. Wymieniałem wczoraj w swojej E36 fotele. Po założeniu fotela kierowcy okazało się że fotel nie opusza się tak nisko jak ten wcześniejszy. Co to może być?. Jest coś uszkodzone, czy wystarczy tylko jakaś regulacja.

Wie ktoś może czy da się rozebrać fotel nie uszkadzając go. Chodzi mi o możliwość podmiany tapicerki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do podmiany tapicerki - jeśli skórzana, to dość łatwo ją zmienić, tzn. przełożyć z innego fotela. Jest ona po prostu powpinana w takie bolce do okoła siedziska i oparcia. Dość łatwo się to robi. Co do innych typu welur itd. to już nie wiem, nigdy nie miałem w e36. Ale chyba nie jest to już takie łatwe.
Opublikowano
No cóż, coś mi się wydaje że będę musiał sam spróbować. Myślę, że zrobię to w tym tygodniu. Oczywiście dam znać jak to wygląda ale poczekam jeszcze do środy może jeszcze ktoś podzieli się swoim doświadczeniem.
Opublikowano

A więc...

Praktycznie robota ta jest banalna, choć wymaga troszkę ostrożności. Siedzisko jest wpięte na 4 bolce widoczne od spodu fotela (blisko narożników siedziska) a tapicerkę oparcia wciska się w wyżłobienie na tylniej ścianie oparcia. Podczas ściągania tapicerki oparcia należy poszukać spinek zatrzaskowych które fragmentami przytrzymują tapicerkę w wyżłobieniu pleców fotela. Do reszty dojdziecie sami.

Mam nadzieję, że nie namieszałem zbytnio w opisie. W każdym bądź razie służę pomocą.