Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja 525d zgasła i juz nie chce zapalić. Problem pojawił sie wczoraj kiedy to wymieniałem przednie tarcze hamulcowe i podniosłem cały przód auta do góry na podnośniku po opuszczeniu i zapaleniu auta(zapaliło normalnie) zaświeciła się kontrolka ASC. Zgasiłem więc go i chciałem odpalić ale nie dało rady. po kilku próbach w końcu zapalił i kontrolka od ASC też sie nie świeciła. Wszystko było ok aż do dzisiaj kiedy to wyłączyłem auto pod sklepem i już nie odpala. Wymieniłem filtr paliwa, ponieważ miałem nowy i nie zakładałem, ale to nic nie dało. Co to może być pomóżcie.
Opublikowano

Albo coś się mogło uszkodzić przy alarmie jeżeli posiadasz w autku

Bo raczej to jest bzdta jakaś która wkurza

A kontrolki swiecą ????

Mógł się urwać kabel jakiś prądowy - kabelek przy pompie i :nienie: nie odpali

www.trofea-sport.pl
Opublikowano
kontrolki świecą, przekręcam zapłon normalnie żadnych błędów, rozrusznik kręci silnikiem, tak jakby chciał zapalić. Wygląda to tak jakby paliwa nie dostawał. Podejrzewam któryś wtrysk. Zauważyłem jeszcze jedno że kiedy go dłużej nie próbuje odpalić(ok 10 min) to właśnie tak jakby chwytał ale nie odpala. Natomiast jak chce startować co chwile to kompletnie nie reaguje, tylko kręci silnikiem.
Opublikowano
kontrolki świecą, przekręcam zapłon normalnie żadnych błędów, rozrusznik kręci silnikiem, tak jakby chciał zapalić. Wygląda to tak jakby paliwa nie dostawał. Podejrzewam któryś wtrysk. Zauważyłem jeszcze jedno że kiedy go dłużej nie próbuje odpalić(ok 10 min) to właśnie tak jakby chwytał ale nie odpala. Natomiast jak chce startować co chwile to kompletnie nie reaguje, tylko kręci silnikiem.

ciężko tak coś stwierdzić jak się nie widzi - ale pisałeś że nie chciał ci odpalić - później odpalił i znowy nie chciał - filtr paliwa wymieniony -

to z paliwem ok - po tak by ci już po pierwszym nie odpalił - jakieś odcięcie, bezpiecznik, może dobrze by zrobiło żeby nalać trochę paliwa do filtra i spróbować - może i pompka paliwowa się spieprzyła i nie kontaktuje....

www.trofea-sport.pl
Opublikowano
Dzisiaj po nocy odpalił normalnie. Już nie wiem co sie dzieje, zobaczymy jak będzie teraz juz normalnie to znaczy że coś pewnie z immobilizerem. A w sobotę znajomy mechanik ma przynieść z serwisu BMW komputer to sie wszystkiego dowiem. Dzięki za fatygę.
Opublikowano
Spoko jak coś to pisz - mam cały program serwisowy BMW - tylko że zejdzie mi chyba ze sto lat jak go rozszyfruję - a jak odpalił to odrazu powinieneś jechać gdzieś do elektromechanika
www.trofea-sport.pl
Opublikowano
może się zapowietrza.jak podniesiony był to coś w zbiorniku paliwa zapchało filtry i wariuje teraz....napisz co ten komp pokazał

BMW - Będziesz miał wydatek...niestety prawda

TDS - Trudno Dojść Sedna... oj bardzo

myślisz że BMW to dobre auto - przesiądź sie na Toyotę...zobaczysz jak się myliłeś

Opublikowano
takie objawy zdarzaja sie przy walnietym czujniku wału korbowego lub wałka rozrzadu. Ale wszytkiego dowiesz sie jak pojedziesz na kompa

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa