Skocz do zawartości

Problem z bocznym kierunkowskazem w E46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam od kilku miechow E46 sedan z 1999r. Wczoraj postanowilem wymontowac boczny kierunek a ze nie mam polskiej instrukcji tylko w jezyku niemieckim, zrobilem jak bylo pokazane na rysunku czyli plaskim srubokretem podwazylem przednia czesc kierunku i po mocnijeszym odepchenieciu udalo sie wyjac ten kierunek. Moj problem polega na tym ze nie moge go z powrotem zamontowac nie chce zaskoaczyc i zatrzasnac sie. Moze ktos z Was robil juz takie rzeczy i moze cos mi doradzic w jaki sposob zamontowac go z powrotem??

Z gory dzieki za wszystkie podpowiedzi.

Pozdraiwam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może ja pomogę, kierunek ma takie prowadnice, trzeba nimi dobrze trafić przy wkładaniu, żeby zaskoczyły na swoje miejsce. Popróbuj jeszcze, rzeczywiście można się trochę wkurzyć zanim wejdzie. Jesli dobrze pamiętam, jest tam też taka blaszka, która również musi być na swoim miejscu na tych prowadnicach, inaczej można wsuwać i nic. Przyjrzyj się temu z bilska, musi pasować jedno w drugie.