Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czyli brakuje ci prądu !!

sprawdz ten bezpiecznik dokładnie i styki na nim

jak jest ok to nie masz przepływu pradu

ja bym na twoim miejscu wyja lampke i do kabelka przy zarówce na którym ma byc + pociagną plusa z akumulatora przez bezpiecznik

powinno sie zapalic owietlenie

i zapalił auto

powinien chodzic obrotomierz

a potem sprawdzasz kabel od bezpiecznika nr21

i gdzies bedziesz miał przerwe albo na kablu albo na kostce

powodzenia

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Dzięki za pomoc - sprawdze to wszystko - miejmy nadzieję że pomoże.
..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
Opublikowano
Tak czytam to wszystko i nie wiem co jaa mam zrobić , kupiłem teraz drugą bmw E-30 i tez mam problem z obrotomierzem i ekonomizerem i diodkami od inspekcji. Od czasu do czasu wyłącza się prętkościomież . Bezpiecznik sprawdziłem i nie wiem co dalej zrobić mam E-30 320i 6 cylindrówke.
Opublikowano
Silnik zmieniłem na identyczny nawet z tego samego roku czyli 1.6 M40. Obrotomierz nie działał podobno tez przed wymianą silnika - czyli u poprzedniego właściciela. Inspekcja też się nie świeci - tzn. czerwone "nie" zielone "tak" przy włączaniu zapłonu.

Naprowadźcie mnie - gdzie są te akumulatorki i jak wyglądają, co trzeba wyciągnąć aby sie do nich dostać, a jak już wyciągnę to mogę je chyba sprawdzić zwykłym miernikiem elektrycznym, ile powinny posiadać Volt, gdzie i za ile kupie takie. Wiem, że może głupie pytania ale pomału się uczę, a wolę u mistrzów :dance:

Nie dalej jak 2 tygodnie temu wymienialem aku w zegarach.

Wyjmujesz zegary ,odkrecasz tylna scianke i wyjmuesz cala plytke i na niej sa aku 2 szt u mni e byly 3 voltowe ,ciezko je dostacale sa.Zanim wyciagniesz plytke to wyjmij taka wtyczke ,ktora jest po prawej stronie z przodu zegarow na dole.

pozdrawiam

Opublikowano

najlepiej w jakiejs hurtowni boi w sklepach to rzadkosc.Mowa oczywiscie o tych 3 V.Ogolnie dostepne sa 3V do aparatow foto ale one sa za grube i nie wejda.

pozdrawiam