Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam "mały" problem z moja E36 318 TDS Compact. w sumie od kiedy kupiłem auto zastanawia mnie jedna sprawa, wydaje mi się, ze przełozenia biegow sa zaskakujaco krotkie i w pewnym momencie a konkretnie powyzej 2000 obr. auto przestaje prawie przyspieszac. Dla przykladu podam jak to mniej wiecej wyglada. Wrzucam 1-ke, (nie moge za bardzo przydusic bo auto sie "dławi", musze robic to delikatnie i plynnie przez moment jadac na półsprzęgle nawet) lekko rozbujam auto - jakies max 20 km/h i juz ponad 2000 obr. i silnik jakby sie lekko juz meczyl, 2-ka do max 35-40 km/h (juz jakies 2100 obr), 3-ka max do 55-60km/h (ponad 2200 obr.), 4-ka do ok 80, max 85 km/h (ok 2300), na 5-tce przy 100km/h ponad 2000 obr. Zastanawia mnie tak krotkie przełożenie biegów i mam wrazenie ze cos dławi silnik ktory meczy sie powyzej 2000 obr. na biegach od 1 do 4 i przestaje prawie przyspieszac :? Dodam, ze cieknie mi z pompy wtryskowej troche, jestem umowiony na uszczelnianie w przyszlym tygodniu. Czy to moze miec wplyw na takie zachowanie auta ? Ktoś jest w stanie zdiagnozowac co trapi moje auto ?
Opublikowano
Nikt nic nie wie ? szczegolnie zastanawiaja mnie biegi 1 i 2, bardzo "krótkie" , slabo przyspieszające (przyspieszenie odczuwa sie tylko w granicach miedzy ok 1800 a 2000 obr. ) i mało elastyczne...
Opublikowano
Miałem kiedyś w Omedze 2.5 tds podobny problem... tzn. z niskich obrotów zero buta i w ogóle słabo szła i tak jak mówisz lało mi sie paliwo z pompy wtryskowej.... Za uszczelnienie dałem trochę ponad 200zł.... A auto to poprostu bajka ... Dostało nieziemsko lepszego przyspieszenia !!! :D Wtedy to czułem ze te auto jedzie a nie muli.... POZDRO