Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Wiec może jak wszyscy mam odwieczny problem z Stanem płynu spryskiwaczy zbiorniczek jest na 6L ale mozna go w przeciągu 1000 km opróżnić a co za tym idzie wiadomość dźwiękowa GONG !! i już mamy strzałki na wyświetlaczu.

Pytanie czy można zaadoptować inne dysze spryskiwaczy np: na takie

http://www.hondaprelude.pl/forum/files/w_akcji_2_604.jpg

Foto zapożyczone www.hondaprelude.pl

mysle ze takie rozwiązanie będzie mogło ograniczyć o 30% zużycie plynu spryskiwaczy.

Opublikowano

jak bys dwa razy w tygodniu mial komunikat napelnic płyn spryskow to bys inaczej pisał.

w sumie to nie przeszkadza aż tak bardzo tylko czasem jadąc w nocy denerwuje jak sie podświetla wyświetlacz.

Kiedyś mailem E38 i nie moglem sie pozbyć tych strzałek raz ze względu płynu spryskow średnio 1:1 zbiornik paliwa zbiornik spryskow, a drugi ze wzgledu jakości płynu chłodniczego 1:4 po paru tygodniach doszedłem ze płyn musi być 50:50 w chłodnicy wtedy pływak na czujniku podnosi sie i komunikat o stanie płynu w układzie chłodzenia znika.

może dlatego ze jak pokazują sie jakiekolwiek komunikaty na wyświetlaczu to mnie ciśnienie sie podnosi.