Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Taka historia, rano na przy wyjezdzie z garazu mam dosysc ostry podjazd w góre. Kiedy wyjezdzalem nie otworzyla mi sie brama i sila rzeczy zatrzymalem sie na górce. Zeby ruszyc musialem mu dac ostro w gaz, wyjechal.. ale pojawil sie z komory silnika smród takiego palonego/topionego plastiku. Napewno mialo to zwiazek z tym ze silnik byl zimny.

Zapach dochodzi mniej wiecej z okolic gdzie jest bagnet sprawdzania oleju.

Samochod chodzi dalej sobie bez problemu ale nie daje mi spokoju co moglo spowodowac ten smród? Sprzegło ?

pozdr

Opublikowano

Ok, dzieki za informacje.

Na szczescie nic sie nie dzieje ze sprzeglem narazie :) Ale widze ze trzeba delikatnie sie obchodzic z tym.

pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam! Niestety wiem dokładnie skąd ten smród plastiku, poniekąd różny od smrodku spalonego sprzegła - nieco słodkawy cos jak spalone ciasteczka. Wewnatrz koła dwumasowego, przy łożysku jest pewien plastik który lubi sie rozpływać na śruby mocujące to koło. w efekcie sprzęgło zacznie działać gorzej - spróbuj wyścigu - nie ma różnicy?