Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam i szukam,ale o takich dokładnie parametrach zadnego tematu nie znalazłem. Chcę kupić alu 7,5 J 16" ET40 do E36 Cabrio. Czy nie są za szerokie? Mam standardowe nadkola i samochód delikatnie spuszczony na glebe. Boje się ze mogą trochę wystawać i obcierać, a tego bym bardzo nie chciał. A może zostanie jeszcze troche luzu? Opony do tego 205/55 R16

Ma ktoś taki zestaw, albo wiedze jak to w praktyce wygląda?

Opublikowano
O, to jestem zaskoczony odpowiedzią, bo myślałem, że będzie wręcz przeciwnie i mogą za bardzo wystawać za nadkole ze względu na szeroka felgę.
Opublikowano

7,5 cala to nie sa az tak szerokie felgi ja Ci sie wydaje :mrgreen:

Co do Twoje pytania to: TAK beda pasowac na 100% :cool2:

Na przyszlosc uzywaj funkcji :search: tematy o felgach do e36 pojawiaja sie praktycznie codziennie :mad2:

Opublikowano

7.5 cala to zadna szeroka felga w e36 jak fabrycznie alu mialo 7 cali. A co do et to im wieksza wartosc tym felga bardziej w srodku a nie na odwrot.

zakladajac taka sama szerokosc felgi et 20 jest 2 cm wystawiona bardziej na zewnatrz niz et 40.

Pozdrawiam

niski