Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam to samo, co kilka kilometrów dolewam sporo płynu, wymieniłem chłodnice i nagrzewnice i dalej bierze płyn, co 13 kilometrów dolewam nową porcję w zbiorniczku...co jest grane czy to pompa wodna czy co?????? bo już mi rece opadaja
Opublikowano
Mialem ten sam problem co Ty. Lecz plyn ubywal troche wolniej. Myslalem ze cieknie z chlodnicy dlatego dolalem uszczelniacz do chlodnic lecz na nic. Wyszlo na to ze pompa wody jest uszkodzona. To obstawiam, ze u Ciebie tez pompa siedzi. Chyba ze posprawdzaj jeszcze przewody, czy moze na laczeniach nie sa za luzno spiete. Najlepszym rozwiazaniem bedzie wjechanie na kanal i odpalenie silnika. Powinienes widziec skad leci. :)
Opublikowano

może kruciec z tyłu głowicy, ja tak miałem, przejedz kilka kilometrów

tak aby silnik się zagrzał i wjedz na kanał i zobaczysz wszystko

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No, niestety, jeżeli są spore ubytki płynu, to musi się on gdzieś tracić. Można szukać nieszczelności na złączkach, opaskach, puszczających starych przewodach, dziurawej chłodnicy, uszczelkach zbiorniczka wyrównawczego, puszczającej nagrzewnicy itd. Możliwości jest wiele. Szukać, szukać i jeszcze raz szukać.
Kai